Støvmaske i FFP2 og FFP3 produseres nå i Norge.

Sfactor AS har satt opp Norges første produksjonslinje av støvmaske – åndedrettsvern av ypperste kvalitet. Gjennom dette er Sfactor med på å sikre Norges beredskap på et veldig viktig område! Sfactor AS starter med en helautomatisk produksjonslinje med en kapasitet på 12 millioner åndedrettsvern/år. Det er nå bestilt en ekstra produksjonslinje, så kapasitet fra 2021 er hele 24 millioner åndedrettsvern.

Sfactor i Tønsberg som utvikler FFP støvmaskene sier blant annet dette om sitt nyeste utvikling. Sfactor er Norges eneste bedrift som produserer støvmasker – åndedrettsvern (Munnbind med og uten ventiler i klassen FFP1 – FFP2 OG FFP3). Det produseres veldig lite godkjente åndedrettsvern i Europa. Sfactor er i full gang med å produsere til våre nasjonale og internasjonale kunder. Sfactor sine åndedrettsvern må IKKE forveksles med de enkle munnbindene!

Stadig strengere maskekrav

Geir Smeby skriver på Sfactors nettsted at: i mange land, inklusive Norge, har myndighetenes anbefaling vært å bruke de velkjente blå eller grønne CE-godkjente kirurgiske ansiktsmaskene i offentlig rom når det ikke lar seg gjøre å holde anbefalt avstand. For en del helsepersonell og mange i industrien og landbruket har det lenge vært påbudt med respiratormasker som gir bedre beskyttelse. I Europa innebærer dette at de oppnår en sertifisering av FFP1, FFP2 eller FFP3 – der sistnevnte gir størst beskyttelse. I Norge skal alt helsepersonell som driver med prosedyrer som manipulerer luftveiene hos pasienter med mistenkt eller påvist covid-19, benytte åndedrettsvern av typen FFP3 (unntaksvis FFP2 ved mangelsituasjoner). Slike masker kommer både med og uten ventiler – der de med ventiler først og fremst beskytter brukeren mer enn omgivelsene.

Da pandemien traff kloden som en slegge i mars 2020 oppstod et nullsumspill blant de mange landene som nå jaget godkjente ansiktsmasker til bruk i førstelinjen. Denne gang handlet det ikke om hvem som skal produsere iPhones og jetfly, men om hegemoniet over produkter som kan redde liv. Minst 80 land har innført strenge restriksjoner på eksport av slikt medisinsk utstyr, ifølge Global Trade Alert. 

Når det nå har dukket opp mer smittsomme Covid-19-varianter har land som Tyskland, Frankrike og Østerike påbudt borgerne å bytte ut de kirurgiske maskene med FFP2-masker – kjent som KN95, N95 eller P2 i andre deler av verden – når de beveger seg ute blant folk. Det er lite som tyder på at nordmenn vil pålegges å bruke FFP-sertifisert beskyttelse, men de sterke internasjonale føringene har skapt ny bekymring for knapphet i markedet. KN95, N95 eller P2 i andre deler av verden, noe som skaper nye bekymringer om tilgjengelighet.

Sertifisering og standard av støvmaske FFP2 og FFP3.

Sfactor har sertifikater på at alt som brukes i produksjonen er rent. Alle deler av masken, FFP3, er produsert av norske aktører i Tønsberg, Horten og Oslo. Mao, et kvalitetsstempel som vil trygge ansatte på arbeid i årene som kommer – i tillegg til at norske bedrifter vil ha god tilgang på masker i både FFP1 (på kort sikt), FFP2 og FFP3. Klikk på bildet for å lese mer om sertifiseringsprosessen.

Markering i henhold til standard

Europeisk standardEN149: 2001 + A1: 2009PPE-merkingFFP3 NR
FFP2 NR
FFP1 NR

Bruksanvisning for bruk av støvmasker og åndedrettsvern.

Engangs personlig verneutstyr før bruk, les nøye informasjonen gitt av produsenten. Det er tilrådelig å kontrollere egnetheten til dette utstyret, hvis det er hensiktsmessig med rådgivning fra en profesjonell sikkerhetsspesialist, før du bruker denne verneutstyret på områder der det er risiko for at dette produktet skal beskyttes mot. Vi foreslår at du bruker dette verneutstyret før du starter aktivitetene der det antas å være hensiktsmessig å bruke det, og før du får tilgang til områder der det er risiko for eksponering for farekildene som funksjonene til dette utstyret gir beskyttelse mot.

Støvmaske i FFP2 er i full produksjon hos Sfactor.

Produksjonen er i full gang på fabrikken i Tønsberg. Sfactor har mye på lager for rask utsendelse til bedrifter i Norge med stort behov for klinisk rene FFP2 masker med ventil. Bestill direkte i Ezzenzas nettbutikk. KLIKK HER.

Vi har noen få FFP3 støvmasker med ventil på vårt lager for salg – klikk her.

Inngå bedriftsavtale om kjøp av støvmasker i FFP2 og FFP3 hos Ezzenza AS.

NÅ kan din bedrift inngå en fast månedsavtale med Ezzenza. En avtale gir din bedrift leveringsgaranti fra SFactor med leveranser til faste datoer hver måned – og en bedre fastpris fra Ezzenza. KLIKK HER for å fylle inn skjemaet.

Aktuelle nettsteder – følg Sfactor.

På Sfactors utsalgssteder finner du Ezzenza AS – KLIKK HER.

Facebook – Følg Sfactor på Facebook. KLIKK HER.

Norskprodusert FFP3 støvmaske med ventil for salg.