Logo og profilering for bedrifter – Arbeidsklær med egen logo

Ezzenza har egen logopresse i showrom og vi påfører logotrykk etter ønsker fra kunden. Ved store oppdrag har vi også samarbeid med andre leverandører som utfører denne type arbeid. Send oss en epost til post@ezzenza.no ved spørsmål rundt dette. Profilering Innenfor bygg, industri, håndverksbransjen mv. er det i dag helt nødvendig for å profilere sin bedrift der hvor profesjonelt arbeid utføres. Profilering på arbeidsklær (trykk av logo) er en viktig måte å synliggjøre seg på, på arbeidsplasser så vel som andre steder. Det er derfor viktig å påse at profileringsarbeidet utføres av profesjonelle aktører som vet hvilke type logo/broderimerke/ direkte trykk som egner seg best på ulike arbeidsklær og materialer. Ezzenza har derfor inngått et samarbeid med Easy Living som holder til i Østfold for å kunne tilby våre kunder god service og oppfølging av hva dere ønsker og har behov for. Easy Living har et godt innarbeidet konsept, har holdt på i om lag 25 år, og er en velkjent aktør innenfor denne bransjen. De har store kontorer, gode fasiliteter og et stort produksjonslokale, og vil på kyndig måte håndtere det Ezzenzas kunder ønsker utført av logo og profilering. Ezzenza samarbeider også med NS Systems og andre.

Fremgangsmåten

Ezzenza vil etter å ha mottatt din bestilling hvor logo/profilering er ønskelig (det må avhukes for dette på kjøpssiden – legg evt. til en kommentar om ønskelig) sørge for at det umiddelbart opprettes kontakt mellom alle parter. Det er viktig at det så raskt som mulig avklares om du/din bedrift har en logo som er vektorisert og som våre leverandører kan benytte i det arbeidet som skal utføres for dette formålet.

Prising og fakturering

Det vil på denne siden ikke være mulig å oppgi priser for det profileringsarbeidet du ønsker utført. Prisen vil variere i forhold til type arbeidsklær/materialer, hvor mange eksemplarer som bestilles, type brodering, størrelsen og antall sting, kun direkte trykk osv. Ezzenza vil i samarbeid med dere relativt raskt kunne oppgi priser så snart type arbeid som ønskes er avklart. I tillegg til prisen for selve arbeidet vil det påløpe en oppstartskostnad.

Hvor lang tid tar dette arbeidet?

Easy Living/annen leverandør trenger ca. 2 uker på å utføre det arbeidet som ønskes utført fra den dagen bestillingen mottas i deres produksjonslokaler. Normalt vil det du har bestilt leveres direkte til Easy Living for håndtering. De vil når arbeidet er utført sørge for rask levering med en fraktspeditør direkte til oppgitt adresse i henhold til bestillingen. Under får du god og detaljert informasjon om hvordan prosessen for påføring av logo fungerer og hvilke type trykk og broderte merker som kan egne seg best i forhold til ulike arbeidsklær.

Prosess for trykk på klær

Vi ønsker på denne siden å gi deg bedre forståelse av hvordan trykke- og broderingsprosessen foregår, og hva som er lurt å vite. Silketrykk: Silketrykk er en trykkmetode hvor man trykker direkte på underlaget / tekstilen. Egner seg for å trykke bilder, grafikk, logoer og tekster. Det som ofte avgjør trykkresultatet er kvaliteten på selve plagget og originalmateriellet vi mottar fra deg som kunde. Våre produkter er spesielt designet for å oppnå optimalt trykkresultat. Vi lager korrektur, uten kostnad, som godkjennes av deg før produksjon. Prosessen foregår på følgende måte: Logoen / Motivet som skal trykkes blir skrevet ut på en gjennomsiktig film. Dersom flere farger, gjøres dette separat for hver farge som skal trykkes. Deretter legges filmen oppå en rammespendt duk som på forhånd er smurt inn med en lyssensitiv emulsjon. Dette blir så fremkalt. Den klargjorte rammen festes i trykkemaskinen og den fylles med den ønskede (PMS)fargen. (For denne prosessen betaler du samlet kr. 400,- pr. farge og motiv). Plagget legges på trykkpaletten og prosessen kan starte. Trykkfargen blir maskinelt ført direkte på plagget via «silke» duken med et rakel. Når plagget har fått påført det rette motivet, kjøres plagget igjennom en tørketunnel for å herde fargen. Selve enhetsprisen avgjøres av antall, hvor mange farger og trykkplasseringer som benyttes. Trykkeren velger ramme/duk etter hvilket motiv som skal trykkes da det er et mangfold av dukens raster(masker). Generelt kan man si at jo flere detaljer som skal frem, jo mer finmasket duk brukes.

1. Design/logo: Vi foretrekker vektoriserte digitale filer (.ai, .eps) for silketrykk fordi de kan endres til så stor eller liten størrelse du vil uten tap av kvalitet. Når korrekturen er godkjent tar trykkeren og separerer det som skal trykkes og kjører ut filmer. Det som skal trykkes blir printet ut på en transparent film. Hver farge krever sin egen ramme.

2. Fremkalling av rammer: En silketrykkramme for trykk består av en rektangulær ramme med en gjennomhullet duk som er spent fast. Duken blir smurt med emulsjon, som vil blokkere trykkfargen fra å gå igjennom duken når den er herdet. Film blir plassert oppå duken og dette blir så plassert i en UV lys box for fremkalling. UV lyset reagerer med emulsjonsmalingen og herder det slik at det blir hardt. Alle steder som grafikken på filmen dekker til, vil ikke bli herdet av lyset og vaskes enkelt av med vann. Silketrykkrammen er nå klar for å trykkes med. 3. Trykking: Rammen festes så til trykkmaskinen, som består av rammefester og paletter. Palett er en plate som plagget blir tredd innpå. Rammene for alle fargene til trykket må festes og justeres opp imot hverandre for at trykket skal bli riktig. I våre lokaler har vi en 6-farger automatisk trykkmaskin, og en 12-farger automatisk trykkmaskin. Når rammene har blitt justert riktig vil silketrykkeren fylle alle palettene med det som skal trykkes. Hver silketrykkramme møter plagget og trykkmaskinen drar farge med en rakel igjennom duken til stoffet. Dette gjentas for hver farge i trykket. Ved lyst trykk på mørkt plagg, må vi trykke en hvit underbase (en slags “grunning”). Hvis dette ikke blir gjort vil fargen på plagget skinne igjennom trykkfargen, med feil farge på logo som resultat. Når alle farger har blitt påført, blir plagget tatt av paletten og kjørt igjennom tørkeren hvor trykkfargen vil tørke, slik at den blir permanent og vaskbar. Denne prosessen blir gjentatt om det f.eks skal trykkes på rygg og/eller erme i tillegg. 4. Ferdiggjøring Når plaggene er ferdige så blir de kvalitetskontrollert, brettet og pakket. 5. Ferdig Deretter er ordren klar for å sendes til kunde.

Transfer

Vår foretrukne trykkemetode er direkte silketrykk, dette gir høy kvalitet til en lav pris og gir den beste holdbarheten. Men i noen tilfeller hvor type plagg, motiv eller opplag tilsier det, vil transfer være det foretrukne. Det er to hovedmåter å lage transfer på. Den ene måten er indirekte silketrykk, dvs det trykkes via transferpapir med lim til slutt. (lim regnes som en ekstra farge) Så presses dette på plagget med varme slik at limet aktiveres. Denne metoden benyttes f.eks på bagger, jakker og fleece hvis trykket består av få farger. Tilsvarende holdbarhet som standard silketrykk. Den andre måten er digital transfer hvor det printes på transferfolie som så skjæres ut. Benyttes hovedsakelig når man skal trykke på et lite antall enheter og trykket har mange farger eller inneholder raster og forløpninger. Dårligere holdbarhet enn silketrykk. Hvis en logo er komplisert med små detaljer, så kan transfer være løsningen. Ved repetisjonstrykk av små opplag, f.eks drakter til idrettslag, hvor det skal suppleres senere, vil transfer være riktig løsning. På grunn av høy varme ved påføring av transfer, anbefales det ikke å trykke på produkter som ikke er beregnet for det.

Viktig huskeregel

Er trykkfargen som skal benyttes lysere enn plagget, må vi alltid legge til en ekstra trykkfarge når vi skal beregne pris: Hvorfor? For at plagget skal bli dekket med nok farge, må vi «grunne» for å få den ønskede effekten / fargen optimal. Under ser du et eksempel på trykk uten og med underbase. Uten underbase blir trykkfargen påvirket av fargen på plagget. Eksempel på trykk uten og med underbase.

Prosess for brodering på klær

Vi har valgt å dele denne informasjonen for å gi våre kunder bedre forståelse for hvordan broderingsprosessen foregår. 1. Digitalisere logo Når ordren er satt så digitaliserer vi logoen som skal broderes. Digitalisering er prosessen å konvertere et bilde eller en vektorfil til et broderingskort som broderingsmaskinene kan bruke til å brodere med. Jobben er mer enn å bare konvertere til et annet filformat. Digitaliseringen må gjenskape logoen ved å bruke sting…dvs…vi må programmere symaskinen til å sy på en spesiell måte med riktige farger, med riktig stingtype. Denne prosessen kalles digitalisering. Og fordi brodering er 3 dimensjonalt, kan det bli brukt effekter for å sprite opp en til vanlig flat logo. Det er forskjell på jobben som må gjøres om det er få eller mange sting. Har kunde riktig broderingskort fra før kan man slippe kostnaden med nytt broderingskort. Hos oss eier kunden broderingkortet. Vi kan også digitalisere tekst med skrifttyper som vi har i systemet. 2. Korrektur Når digitaliseringen av logoen er fullført, sender vi en korrektur med en datagenerert brodering. 3. Brodering Når korrekturen er godkjent så kommer neste steg i broderingsprosessen. Før broderingen kan begynne blir broderingskortet lastet inn og riktige tråder må settes inn i maskinen. En spole med tråd for en farge på ett broderingshode. Den som håndterer maskinene må programmere hvilken tråd som skal brodere i hvilken rekkefølge og stille inn hastigheten. Plaggene blir pakket ut, broderingsramme blir montert og dette blir så satt manuelt inn i maskinen. Når broderingen er ferdig må plagget tas ut av maskinen, tråder må kuttes og broderingsramme må fjernes. 4. Ferdiggjøring Når plaggene er ferdig brodert så blir de kvalitetskontrollert, løse tråder og bakstoff trimmet, så brettet og pakket. 5. Ferdig Deretter er ordren klar for å sendes til kunde. Under ser du et broderingskort (digital forhåndsvisning på skjerm). Broderingskort, digital forhåndsvisning på skjerm Minimumshøyden på tekst som skal broderes er 5mm. På tekst med små og store bokstaver er det de minste bokstavene som må være minimum 5mm. Eksempel minimumshøyde på tekst til brodering

Plassering av trykk på t-skjorter

Husk at bildet viser hele t-skjorten – også sidene. Det kan derfor være vanskelig og plassere motivet. Plassering av trykk på en t-skjorte Det anbefales at man måler på følgende måte:
  • Mål alltid på noen som har på seg plagget.
  • Angi målene fra vertikal senter-linje og fra nederste søm på halsen (nederste søm på armen).
  • Trykkflaten (38×40 og 12×12) som er tegnet på bildet kan flyttes opp/ned tl 3 cm fra søm (2 cm på arm).
Skisseunderlag som dette finnes av de fleste av våre produkter og kan lastes ned fra Easy Living sine hjemmesider. (Ligger på bildebank som pdf filer.)